Ben Sykes en Robbert-Jan Veldhuijzen in Brasserie Zorgcampus Breda

over ons

Roots om trots op te zijn

De Careflex Zorgcampus is dé nieuwe hotspot van Breda voor lokale en landelijke zorginitiatieven. Het is een initiatief van het in 2006 opgerichte Bredase Careflex Zorg Groep. Zij willen met de campus voor henzelf maar ook voor andere zorgorganisaties een fijn thuis creëren. We hebben nauwe verwantschappen met Careflex, en dit steken we niet onder stoelen of banken. Vandaar dat aan het Zorgcampus logo met trots een Careflex label gestikt zit. Desondanks vaart de Zorgcampus wel haar eigen koers met als doel het samenbrengen van zorg. Samen voor de zorg!

Zorgcampus Breda terras voorkant

Tussen de mensen

De Zorgcampus is een smeltkroes van cliënten, professionals, ondernemers, vrijwilligers, ouders en vooral bijzondere mensen die met en voor elkaar menslievende zorg maken. Ondernemerschap, innovatie, samenwerking, professionaliteit en maatschappelijke betrokkenheid staan centraal binnen de Zorgcampus. Iedere dag is zij bezig, hoe klein ook, met het maken en verbeteren van de zorg om de hoek, in de grote stad of in heel het land! Uiteindelijk is het hogere doel van de Zorgcampus om impact te genereren in de samenleving. Hoewel dit groots doet voorkomen, zijn het toch vaak de kleine dingen die het ‘m doen.

Gebouw Careflex Zorgcampus Breda

Blauwe Keigoede locatie

Het pand aan de Erasmusweg is niet zomaar een pand. Met Jeugdzorg West-Brabant, Hulp aan Huis en Juzt heeft het gebouw in haar 25 jaar bestaan altijd een zorg gerelateerde functie gekend. Dit zetten we met de Zorgcampus graag voort. De praktische ligging aan de zuidelijke rondweg maar vooral de symbolische ligging midden in de samenleving maakt het een waardevolle plek. Met een school, buurthuis, diverse kantoren en de woonwijk Blauwe Kei is het een inspirerende en bruisende omgeving waar wij met de Zorgcampus graag een nuttige aanvulling op willen vormen.